Tek Rent A Car

DÜNDEN BUGÜNE SEAT IBIZA

İspanyol boğası Seat Ibiza ilk olarak 1984 yılında Paris Motor Show’daki geleneksel fuara çıkmış birçok kişinin ilgisini çekmişti. O yıldan bu yana geçen 30 yılda Ibiza geride önemli bir kariyer bıraktı. Hatchback modeliyle bu sene 30.senesini kutluyor. Ibiza ilk olarak 1984 yılında tanıtılmış 1985’te ise seri üretime geçmişti. O günden bugüne toplam 4 nesil geçirdi. 30 yıl boyunca gerçekleştirdiği 5 milyonluk araç satışı ile Ibiza modeli Seat markasının en çok satan unvanını halen korumaktadır. Avrupa’da çok beğenilen bu model ismini ise turistik güzel bir adadan almaktadır.

Seat 30.yılını kutlayıp 5 milyonluk gibi önemli bir satış rakamına ulaşırken doğrusu kolay bir süreçten geçmedi. Her sektörden, işçisinden tasarımcısına kadar emek faktörü fazlasıyla ön planda oldu. İlk kullanılan motor için ise Alman Porsche firmasıyla anlaşılmıştı. 1984-1993 yılları arasındaki bu güçlü motorun yanısıra tasarım için İtalyanlarla işbirliği yapıldı. Bu konuda ünlü Giorgio Giugiaro ismi Ibıza’nın büyümesinde çok etkili oldu. Bu ilk nesildi. İkinci nesil olan 1993-2002 arası ise daha güçlü bir motor performansı ve daha iyi konfor seçenekleri sunuldu.

Ünlü İtalyan tasarımcının imzası yine Ibiza’yı başarıdan başarıya koşturmuştu. 3.nesilde ise araba farklı ve çekici bir konsepte büründü. Bu nesil Volkswagen tasarımcısı Silva’nın imzasını taşıyarak 2002-2008 yıllarına damgasını vurdu. 2008’den günümüze son nesil olan 4.nesilde ise satış performansının da çıktığı daha teknolojik, güvenlikli ve konforlu Ibızalara tanık olundu. Donckerwolke tasarımından geçerek yeni bir konsepte daha yelken açıldı. 4.nesille birlikte gelinen 30.yılın kutlaması, 5 milyon araç satışı grafiğiyle taçlanmış durumda. Ibiza için artık Seat’ın gözbebeği diyebiliriz.